Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
middaggroep woensdag
14 novembre 2013

woensdag, 13 november

Hallo iedereen!

De werkwoorden worden nog steeds ingeoefend! Elke les tien werkwoorden in de t.t. en in de v.t. te vervoegen, gevolgd door een klassikale verbetering en bespreking. De regel is wel begrepen maar wordt nog niet systematisch correct toegepast. We gaan er dus mee door. 

De eerder geleerde spellingsregels worden bewust en onbewust herhaald.

Op het programma stonden ook twee presentaies. De laatste over sport en de eerste boekbespreking. Alles netjes voorbereid en mooi naar voren gebracht. Bravo!

Na de pauze hebben we ons aan het dichten gezet. We hebben besproken wat is een gedicht? Wat kan het thema zijn? Voor wie kan het bestemd zijn? enz... We hebben een aantal dichtenbundels bekeken en eruit voorgelezen. Mooie gedichten met prachtige tekeningen.

We hebben elk een thema gekozen, een kernwoord, en op basis daarvan een woordweb van acht woorden gemaakt. Vervolgens rijmwoorden gezocht op die acht woorden en dan begonnen aan een gedicht.... Volgende week werken we hier verder aan.

Het is een leuk clubje tieners met heel veel mogelijkheden, maar je mag ze het niet te gemakkelijk maken. Daarvoor zijn het pubers.

Het huiswerk:
de vervoegingen t.t. en v.t.
dictee 6 
herhaling van dictee 1-5.

Heel fijn weekend en tot volgende week!

Maggy

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
middaggroep woensdag
Publicité
Archives
Publicité